Τα σκουλήκια από τα μύδια «κάνουν πάρτυ» σε παράνομη χωματερή στην Ολυμπιάδα
Εστία μόλυνσης αποτελεί άλλη μια άτυπη χωματερή σε απόσταση πολύ κοντινή από τον δομημένο οικισμό της Ολυμπιάδας του δήμου  Αριστοτέλη. Στο κατά τ’ άλλα τουριστικό θέρετρο του δήμου, γη του μεγάλου φιλόσοφου Αριστοτέλη, η αναρχία και η παρανομία ζουν και βασιλεύον μετατρέποντας εκτάσεις απέραντες σε σκουπιδότοπο. Είτε έκλεισαν οι ΧΑΔΑ είτε ότι, είτε αποκαταστάθηκαν οι χώροι είτε όχι, η παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών καλά κρατεί. Και μάλιστα με τις ευλογίες των αρχών αφού δεν υφίσταται κανένας έλεγχος, καμία σοβαρή παρέμβαση ώστε ο καθένας να μην κάνει ό,τι θέλει, όπου το θέλει και χωρίς επιπτώσεις. Στον χώρο αυτό υπάρχουν τόσο επικίνδυνα απόβλητα πλάκες αμιάντου, σκουπίδια, ψόφια ζώα, ψάρια αλλά και εκατοντάδες κιλά μύδια. Εκτός από την μυρωδιά που εξαπλώνεται και είναι αφόρητη, τα πεταμένα και σάπια μύδια έχουν γεμίσει τον τόπο με σκουλήκια και έχει δημιουργηθεί εστία μόλυνσης εδώ και τέσσερα χρόνια.

Τα σκουλήκια από τα μύδια «κάνουν πάρτυ» σε παράνομη χωματερή στην ΟλυμπιάδαΗ εικόνα στην εν λόγω έκταση είναι περίτρανη απόδειξη ότι οι φορείς που έχουν αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων, έχουν αποτύχει παταγωδώς. Τα εκατομμύρια που σπαταλούνται σε ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ (αμφιβάλλουμε αν ο κόσμος γνωρίζει τη διαφορά) και σε ΣΜΑ και η εσωτερική πολιτική κατανάλωση του όλου προβλήματος οδηγούν στις εστίες μόλυνσης που κατακλύζουν τις γειτονιές των χωριών. Η Ολυμπιάδα, πολύπαθη από πλημμύρες αλλά ταυτόχρονα πλημμυρισμένη από τουρίστες, δικαιούται όπως κάθε τουριστικός οικισμός ένα καλύτερο μέλλον όπου η δημόσια υγεία δεν θα τίθεται σε κίνδυνο.
Γνωστά ήδη τα προβλήματα στους αρμόδιους Η ύπαρξη της παράνομης χωματερής, απέναντι στην οποία οι αιρετοί του τόπου μοιάζουν να εθελοτυφλούν, έχει καταγγελθεί στο ΑΤ Αρναίας, αλλά και στη διεύθυνση Περιβάλλοντος της ΠΕΧ. Η εικόνα παραμένει ως έχει.
Δυστυχώς όλα ξεκίνησαν στο διάστημα που έγινε η ανάπλαση στην κεντρική πλατεία της Ολυμπιάδας και κατά τη διάρκεια των εργασιών όλα τα υλικά (μπάζα) που απομακρύνθηκαν τοποθετήθηκαν στο ίδιο σημείο κάνοντας το χώρο κυριολεκτικά κόλαση.
Η δημοσιοποίηση θεμάτων για τις παράνομες χωματερές του Δήμου Αριστοτέλη θα έχει συνέχεια σε επόμενο άρθρο μας με εικόνες και βίντεο από διάφορα σημεία της περιοχής! (δασικές εκτάσεις, αιγιαλό αλλά και στο μοναδικό νησί της ΠΚΜ την Αμμουλιανή). Το δημοσιευμένο άρθρο και η αυτοψία που αποκαλύπτει το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής θα κοινοποιηθούν στις αρμόδιες αρχές, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, καθώς στα αρμόδια Ευρωπαϊκά Όργανα.